Oldal kiválasztása

Sziasztok,

EZZEL A KÖNYVVEL MEGTANÍTOM NEKED AZ ÜZLETI ANGOLT!

Próbálkoztál már üzleti angol tanulással? Voltál már vállalati kurzuson? Elégedett voltál a tananyaggal? Jó volt a könyv? Én általában elégedetlen hangokat hallok ilyenkor. Szóval, mitől is jó egy üzleti angol könyv?

1, Használható anyag van benne: A tanulás alapvetően egy utánzás. lemásolod, azt, amit mások jól csinálnak. Honnan tudom, hogy mit kell, mondjak ebben a helyzetben, honnan tudjam, mi az ideillő szó? Hát már találkoztál vele és leutánoztad. A jó könyv az, ami tele van leutánozható, másolható mondatokkal. Megtudom, mit mondjak az állásinterjún, milyen szavakat használnak a pénzügyeknél, hogyan kell tárgyalnom, és mik a marketinges szakszavak. Ebből a könyvből ezt megtudhatod.

2, Van benne lehetőség a gyakorlásra. Kiborít, ha egy könyvből nem tudok házit adni, ha egy könyvet nem lehet önálló munkára használni. Kell, hogy számtalan, mindenféle feladat legyen benne, hogy készséggé nőjön bennem a tudás. Ebből a könyvből ezt megkapod.

3, Lehessen önállóan is használni. Szerintem a jó könyv az, amihez nem kell tanár feltétlenül. Az a jó könyv, ami maga is olyan, mint egy tanár. Végigvezet a témákon, és mire a végére értél, már tied a tudás. Ez a könyv ilyen.

4, Valóságos, életszagú a tartalma: Néha megdöbbenek, mik vannak egy könyvben és mik nincsenek benne. Egy igazi business könyvben az aktuális és szükséges témák vannak benne. Igen, hiszem, hogy minden szó jó és hasznos, de illeszkedjen a célomhoz. Ha üzleti angolt akarok tanulni, azt mutassa meg, amit hasznosítani tudok, erre a célra. Ez a könyv ezt megadja.

5, Legyen benne szószedet, lehetőleg válogatva és a magyar jelentéssel: Ha egy könyvben van szószedet magyar jelentéssel, akkor nem kell szótáraznom, rögtön ott van és látom a jelentést. ez nagyon hasznos a diákoknak. Így nincs az, hogy ezt már hallottam csak nem emlékszem vagy éppen rosszul következtettem ki a kontextusból és így pontatlanul használom. Nos, ebben a könyvben minden témához van szószedet.

6, Legyen átfogó és mégis specifikus: Szeretem, ha egy könyv változatos és sokféle témát felölel, és nem kell minden területhez valami új könyvet beszereznem. Ugyanakkor mégis világos részenként elkülönülnek a különböző vállalati területek. Tudom, hogy itt kereskedjek, ha a gyártás érdekel például, de minden területhez megtalálom a szükséges szókincset. Ez a könyv így van felépítve.

7, Mindenféle oldalról erősít: Nekem fontos, hogy egy könyv beszédre, kommunikációra sarkalljon, de lehessen benne olvasni, ajánljon néznivaló filmeket, prezentálni való témákat, hallgatni való anyagokat, és fordítani való mondatokat is, hogy átültethető legyen a gyakorlatba mindaz, akt megtanultam. Ebben a könyvben ezt megtalálod.

8, Kész kifejezéseket adjon a számba: Én azt várom el egy könyvtől, hogy „rágja meg nekem előre az ételt”, könnyítse meg a dolgomat. Legyenek kész, frappáns mondatok, kifejezések, amiket csak előhúzok, és nagyon angolosnak tűnök vele, anélkül, hogy egyedül kellene összeraknom valamit, ami inkább magyarosra sikeredik.

 

Sok sikert a tanuláshoz!

December 20-ig most szuper áron vásárolhatod meg. ez 2018 legjobb ajánlata!

Érdekel? Katt ide: https://demkoandrea.hu/uzleti-csomagok/

 

Demkó Andrea

Segítek profivá válni!