Oldal kiválasztása

Kedves Profizmusra Vágyók!

Demkó Andrea vagyok, a cégek és cégvezetők nyelvi szakértője. A blogomnak ebben a részében a téma a sales. Milyen ma egy kereskedő megítélése? Hogyan változott az eladás és a kereskedő szerepe az Internet és az e-commerce világában? Milyen szerepet foglal el az értékesítés a vállalati struktúrában? Ezeket a kérdéseket elemzi a Times üzleti magazinja: www.raconteur.net/sales-performance-2017


The perception of sales needs to improve as we still have this idea of salespeople battering clients into buying. Now it is not just sales figures but the circle of influence built which matters. In the past sales people were talking brochures but now buyers can get all the information online. Thus a salesman’s role is to meet clients, develop trust, understand needs and develop solutions. Companies, therefore, need  to provide a better onboarding training and develop a more effective system to assess sales reps. Their activities should be monitored and analyzed, what’s more technologically aided sales is what separates  deals won from deals lost.

Although women are better at cultivating rapport, sales is still a male dominated profession, and  they tend to be overly aggressive. It is a competitive arena and leaders tend to set unrealistic goals, which may be a temptation for the staff to break the rules; it may boost illegal practising, which can be the biggest pitfall in striking a deal. They may want to offer expensive entertainment to win important businesses.  So monitoring complience breaches is a perennial challenge.

How do you see this question?

A témához kapcsolódóan összeszedtem néhány kifejezést:

batter clients into buying: beleerőszakolja egy vásárlásba a vevőket

pecking order: hierarhia

onboarding training: belépési képzés

cultivate rapport: kapcsolatot ápol

compliance breaches: szabályok megszegése

bend or circumvent rules: kicsavarni vagy megkerülni a szabályokat

pitfall: buktató

debunk: leleplez

pledge allegiance: hűséget fogad, hűségesküt tesz

rough ride/smooth ride:

perinneal challenge: állandó kihívás

Jó tanulást! Én segítek profivá válni. Demkó Andrea

Jó tanulást, üdvözlettel:

Demkó Andrea üzletinyelv-szakértő

 „Segítek neked profivá válni”